JELAPLAY KLACKALICE

Drvene i metalne klackalice za decu

Klackalice su jedan od omiljenijih rekvizita za igru na otvorenom, pružajući deci priliku da se zabave dok razvijaju svoje ravnotežne veštine. Ove jednostavne, ali zabavne konstrukcije sastoje se od  noseće grede koja je postavljena na središnju osovinu. Deca sede na suprotnim stranama grede i koriste svoju težinu da je naginju napred – nazad.

Prednosti klackalica su mnogobrojne. Pre svega, one podstiču telesnu aktivnost i igru na otvorenom. Kroz klackanje, deca rade na jačanju mišića, razvijaju ravnotežu i koordinaciju pokreta. Takođe, klackalice jačaju  socijalizaciju i timski rad, jer deca moraju sarađivati i koordinirati svoje pokrete kako bi održali ravnotežu

Kada se  klackalica postavlja  na igralište , važno je osigurati da je postavljena na ravnu površinu i da je dovoljno udaljena od drugih objekata kako bi deca imala dovoljno prostora za sigurno klackanje. Minimalna udaljenost prema standardu za klackalicu je 1m od svih delova, što znači da je , na primer, za klackalicu sa dva sedišta potrebno 5 x 3m slobodne površine.  

Takođe, potrebno je pridržavati se preporučenih sigurnosnih mera za bezbedno korišćenje ove sprave, iako ona  generalno spade u red sigurnih sprava za igru.

Klackanje na otvorenom prostoru pomaže deci da se povežu s prirodom, razvijaju motoričke veštine i stvaraju lepe uspomene. Bilo da se igraju sami ili s prijateljima, klackalice su izvor neograničene zabave i radosti.

Ukratko, klackalice su idealan dodatak igralištima i dvorištima jer pružaju dečjoj igri dodatnu dimenziju. Njihova jednostavnost, sigurnost i korist za razvoj dece čine ih neizostavnim delom skoro svakog igrališta.

U našem proizvodnom prograum možete pronaći klackalice sa jednom, dve ili vise ruda (nosećih greda) koje su izrađene od drveta ili čeličnih profila. Sve klackalice su izrađene prema standard EN 1176-1 i EN 1176-6 i poseduju svu potrbnu dokumentaciju.