JELAPLAY LJULJAŠKE nove i funkcionalne

Dečije ljuljaške

Gotovo da je nemoguće zamisliti igralište bez ljuljaški. One su izazovne kako za mališane tako i za stariju decu. Ljuljanje pozitivno utiče na razvoj ravnoteže i senzorne funkcije kod dece.
Ljuljaške su predviđene za ljuljanje dece starije od jedne godine. Jeladom ih proizvodi prema svim zahtevima relevantnog standarda čime smo rizik od povrede sveli na minimum.

Konstrukciju ljuljaški izrađujemo od najkvalitetnijeg drveta, alpske smrče ili od debelozidnih čeličnih cevi i kutija.
Lanci koje koristimo usaglašeni su sa zahtevima za mere datim u EN 818-2:1996+A1:2008.
Vešalice preko kojih su zakačena sedišta za noseću gredu su izuzetnog kvaliteta sa lagerima tako da smo produžili životni vek rekvizita.
Ravna sedišta su protivklizna sa čelićnim jezgrom kao ojačanjem.
Sedišta za bebe su ergonomski prilagođena najmlađima sa posebnom zaštitom od ispadanja iz sedišta.
Poslednjih godina posebnu pažnju privlače takozvana ‘’gnezda’’ bez kojih se ne mogu zamisliti moderna igrališta. To su ljuljaške sa okruglim sedištem čiji je prečnik oko 1m koje mogu da koriste više dece podstičući druženje i interakciju.

U željli da pružimo mogućnost svakom detetu da se igra konstruisali smo specijalnu platformu za ljuljanje dece u invalidskim kolicima.
Standard EN1176-1 i EN1176-2 kao i Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta ( Sl.gl. 41/19 ) propisuju obaveznu podlogu za ublazavanje udara prilikom postavljanja ljuljaške.
U zavisnosti od vrste ljuljaške zavisi i minimalna površina koja mora biti pod podlogom , što je ujedno i minimalna površina za korišćenje ove sprave.
Na primer, za ljuljašku sa dva sedišta potrebno je oko 24m2 podloge.

Za dodatne informacije i tehničke crteže

KONTAKTIRAJTE NAS